VFU: dag fem

23 oktober, 2009

och fyra.

jag hade massor att blogga igår men så bloggade jag det på andra bloggen och sen orkade jag inte blogga här. nu kopierar jag från andra bloggen:

Intressant dag det här. Har varit i fyran på flera lektioner. De är himla fina! En elev fick läsa sin engelskaläxa för mig, och jag hjälpte dem under mattelektionen och tekniken. På tekniken hade de värmeexperiment, och en elev som ville jobba ensam ( = utan någon klasskamrat) accepterade helt oväntat mig som medhjälpare :o Eleven har damp eller nåt, och har min handledare som assistent så jag är såklart inte populär hos denne, som konkurrent om uppmärksamheten… Men nu fick jag visst ett godkännande. Och eleven var dessutom jätteduktig och fokuserad under hela experimentet! Jag trodde inte det var möjligt (baserat på iakttagelser tidigare under veckan), men blev positivt överraskad.

Så vad mer… Ett möte också ja. På skolan har de en spanargrupp med några elever som har i uppgift att ha koll på sin respektive klass så att ingen är utanför eller vantrivs i skolan. De hade möte idag och jag satt med och lyssnade. Mycket bra metod för att fånga upp eventuella utsatta elever! Alltid finns det någon i varje klass som till exempel inte blir tillfrågad om att vara med lika ofta som de andra och på de här mötena så diskuterar elever och lärare hur de ska kunna motarbeta detta så att alla mår bra.

Blev inte så lång stund på fritidset idag, bara en timme innan jag slutade för dagen men jag hann iallafall observera och dokumentera vid tre tidpunkter.

så korrekt och muppigt skriver jag där minsann.

idag har vi haft FN-dag med aktiviteter som har med rättigheter och fred att göra. har kramat om de barn som kommit på att det var min sista praktikdag idag, och fått en stenkula i present av min monkiii (en snel tvåa som brukar klänga på mig som en apa). sen lugnt på fritids med bara fyra barn, sen slutade jag tidigt och for och köpte pysselgrejer innan jag åkte till ursviken för  att se ungens konståkningsträning… puh. nu myspys med idol och grejer.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: