Vin, henna, olivolja

27 februari, 2010

Så står det på min facebook då och då. När jag skriver det har jag dessa tre ingredienser i håret, så även denna gång (inte nu när jag bloggar, men när jag skrev det på fb). Idag testade jag dessutom att färga håret ensam för första gången. Det gick! Jag är så stolt!

Anyway, tänkte visa hur jag gör det.

Först kokar jag lite rött vin en stund. Mängden vin beror på mängden hår, jag har tjockt halvlångt hår och tar ca 2 dl tror jag. Förslagsvis en billig sort. Denna har jag fått av en vän.

Koka nurå!

Jag kan faktiskt inte svara på varför man använder vin. Det var mamma som lärde mig. Nåt med syran som är bra tror jag? ^^

Sen blandar jag i en skvätt olivolja, extra jungfrulig sådan. Det är bra med olja.

Ekologisk är den såklart.

Sen är det dags för ingrediens nummer tre, den viktigaste: henna! Jag använder rödbrun. Det finns några andra färger. Typ tre.

Låt inte bilden på förpackningen avskräcka er.

Henna finns i hälsokostaffären och är långt mycket billigare än vanlig hårfärg med kemikalier i. Tror jag brukar betala kring 60 kr och då räcker den förpackningen till flera färgningar. Och så håller färgen länge, ser mer naturlig ut och så vidare.

Jag blandar i hennapulvret i vinet tills det blir en lagom lös gröt. Tänk typ… puré. Eller jag vet inte, lös iaf men inte såpass att det rinner ur håret medan det verkar.

Oömma kläder är ett hett tips, handduk/tidningar på golvet ett annat. Detta hamnar överallt.

På med plasthandskar och gegga in gröten i håret. Jag applicerar med händerna eftersom det är enklast att få in det i håret då.

Bonusbild på mig med geggan i håret? Okejrå.

Suddet får ni leva med, jag ser suddigare än så utan glasögon såatte...

Sen väntar man. Minst en timme tar det, och det är bara bra om man orkar ha det längre än så. Det är jobbigt att vara synskadad så länge så jag plastade in både hår och glasögon. Allt går med plastfolie.

Ja, sen sköljer man ur, och tvättar om man vill. Body Shops schampo + balsam för färgat hår är supernajs, ifall någon undrade.

Jag har inte fotat någon efterbild idag men mitt hår är lika nyfärgat som på den här bilden och på samma sätt, det får duga:

Sommarhår!

Det var det hela. Nu dricker jag upp vinet. Frågor på det?

Annonser

2 Responses to “Vin, henna, olivolja”

  1. Roger Says:

    Jag är djupt imponerad av din DIY. Go, go!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: